Fróðskaparfelagið nýggja nevnd

Á aðalfundi Føroya Fróðskaparfelags varð nýggj nevnd vald.

Nevndin, sum skal virka í komandi ári eru: Helgi Michelsen, kassameistari, og William Simonsen, umframt tríggir nýggir limir, sum vórðu valdir inn í nevndina, Firouz Gaini, næstformaður, Kristin Magnussen, skrivari og til nýggja forkvinnu varð vald Maria Dam, deildarleiðari á Umhvørvisstovuni.

Aðalfundurin takkaði fráfarandi forkvinnu Annu Maria Fosaa, stjóra á Náttúrugripsavninum, Elin Súsannu Jacobsen, lektara á Fróðskaparsetur Føroya, Søgudeildini og Turið Sigurðardóttir, professara á Føroyamálsdeildini fyri gott avrik í 2009.

Fráfarna nevndin hevur skipað fyri sera væleyðnaðum tiltøkum í sambandi við, at tað eru 200 ár eru síðani at Charles Darwin varð borin í heim og 150 ár síðani at slóðbrótandi  verkið “The Origin of Species” kom út. Hesi tiltøkini hava verið skipað í samstarvi við Lívfrøðingafelag Føroya og Føroya Náttúrugripasavn, og nógv fólk hava lurtað eftir fyrilestrunum, sum hava verið hildnir í tí sambandinum.